Cynamon - kora

0.00zł

Do koszyka

Popularna przyprawa kuchenna otrzymywana z wysuszonej kory cynamonowca pochodząca z Indonezji. Charakteryzuje się słodkawo-korzennym, lekko piekącym smakiem oraz o silnym przyjemnym aromacie.

Stosowany do ryżu, pieczonych jabłek i gruszek, gulaszu, jagnięciny i baraniny, ryb, kompotów, deserów i ciast, herbaty, ponczu, grzanego piwa i wina.

Więcej szczegółów

Popularna przyprawa kuchenna otrzymywana z wysuszonej kory cynamonowca pochodząca z Indonezji. Charakteryzuje się słodkawo-korzennym, lekko piekącym smakiem oraz o silnym przyjemnym aromacie.

Stosowany do ryżu, pieczonych jabłek i gruszek, gulaszu, jagnięciny i baraniny, ryb, kompotów, deserów i ciast, herbaty, ponczu, grzanego piwa i wina.
Korzystnie działa na trawienie, również antyseptycznie, przeciwzapalnie, grzybobójczo i dezynfekująco. Poprawia dopływ krwi do mózgu oraz ukrwienie narządów organizmu. Obniża poziom cholesterolu we krwi, a także wspomaga krzepnięcie krwi. Proszek cynamonu jest jednym z najlepszych źródeł tanin. Jest naturalnym środkiem do walki z trądzikiem.