Czubryca czerwona

0.00zł

Do koszyka

Popularna przyprawa z krajów bałkańskich. Pikantna mieszanka ziół złożona najczęściej z różnego rodzaju papryki, cząbru, soli i pieprzu. Ma mocny, przyjemny zapach oraz ostry, lekko cierpki smak. 

Stosowana do potraw z soczewicy, czerwonego mięsa gł. baraniny i jagnięciny, pieczeni, leczo, gulaszu, bigosu, sosów pieczeniowych, spaghetti, tostów, pizzy, a także do pomidorów oraz jaj

Więcej szczegółów

Popularna przyprawa z krajów bałkańskich. Jest to pikantna mieszanka ziół złożona najczęściej z różnego rodzaju papryki, cząbru, soli i pieprzu. Ma mocny, przyjemny zapach oraz ostry, lekko cierpki smak. Zaostrza smak potraw.

Stosowana do potraw z soczewicy, czerwonego mięsa gł. baraniny i jagnięciny, pieczeni, leczo, gulaszu, bigosu, sosów pieczeniowych, spaghetti, tostów, pizzy, a także do pomidorów oraz jaj.

Idealna do ciężkostrawnych potraw. Działa odkażająco, antyseptycznie, rozkurczowo oraz pobudzająco na czynności przewodu pokarmowego oraz ochronnie na wątrobę.