Karob

0.00zł Do koszyka

Stan: Tego produktu brak w magazynie

Karob uzyskuje się w wyniku wysuszenia i zmielenia strąków drzewa karobowego (Szarańczynu Strąkowego). Potocznie nazywany jest mączką chleba świętojańskiego. Produkt stanowi doskonały zamiennik kakao, czekolady, w szczególności polecany dla alergików. Karob zalecany jest w diecie dzieci, ponieważ w odróżnieniu od kakao nie zawiera kofeiny.

Sposób użycia: Zamiennik kakao ...

Więcej szczegółów

Karob uzyskuje się w wyniku wysuszenia i zmielenia strąków drzewa karobowego (Szarańczynu Strąkowego). Potocznie nazywany jest mączką chleba świętojańskiego. Produkt stanowi doskonały zamiennik kakao, czekolady, w szczególności polecany dla alergików. Karob zalecany jest w diecie dzieci, ponieważ w odróżnieniu od kakao nie zawiera kofeiny.

Sposób użycia: Zamiennik kakao (należy dodawać go o połowę mniej niż kakao z uwagi na naturalnie występujące cukry) oraz czekolady. Stosowany do wyrobu ciast, ciasteczek, przygotowania deserów. Proszek należy wprowadzać do diety stopniowo.

Składniki: 100% karob w proszku