Cząber

0.00zł

Do koszyka

Uprawiany w Europie, Azji i w obu Amerykach, ponadto w Afryce i Australii. Jest ziołem o wyraźnym, pikantnym i lekko korzennym smaku. Idealny do potraw wymagających długiego gotowania.

Stosowany do kurczaka, dziczyzny, potraw z warzyw strączkowych, zup, gulaszy, jako dodatek do zapiekanek, dań z jajek, sałatek, ogórków, pomidorów, sosów śmietankowych i pomidorowych oraz potraw z grzybów.

Więcej szczegółów

Uprawiany w Europie, Azji i w obu Amerykach, ponadto w Afryce i Australii. Jest ziołem o wyraźnym, pikantnym i lekko korzennym smaku. Idealny do potrawa wymagających długiego gotowania.

Stosowany do kurczaka, dziczyzny, potraw z warzyw strączkowych, zup, gulaszy, jako dodatek do zapiekanek, dań z jajek, sałatek, ogórków, pomidorów, sosów śmietankowych i pomidorowych oraz potraw z grzybów.

Działa przeciwzapalnie, antyseptycznie oraz dezynfekująco. Zawiera taniny odpowiedzialne za złagodzenie biegunki. Jest pomocny przy niestrawności lub wzdęciach.