Liście curry (kari)

0.00zł

Do koszyka

Uprawiane w Indiach. Mają smak i aromat mieszanki curry z nutą korzenną i skórki mandarynki. Suszone liście, występują w całości, zgniecione lub posiekane. Idealnie komponują się z curry, gorczycą, kurkumą, kminkiem, kolendrą, kozieradką,
imbirem oraz czosnkiem. Nadają ciekawy orientalny zapach i smak.
Użyane do dań orientalnych, mięsnych, potraw z ryb i drobiu, a także warzyw...

Więcej szczegółów

Uprawiane w Indiach. Mają smak i aromat mieszanki curry z nutą korzenną i skórki mandarynki. Suszone liście, występują w całości, zgniecione lub posiekane. Idealnie komponują się z curry, gorczycą, kurkumą, kminkiem, kolendrą, kozieradką, 
imbirem oraz czosnkiem. Nadają ciekawy orientalny zapach i smak.
Użyane do dań orientalnych, mięsnych, potraw z ryb i drobiu, a także warzyw (np: kapusty, soczewicy, fasoli lub bakłażanu).

Mają wysoką zawartość witaminy A, C, błonnika, wapnia i fosforu. Używane przy problemach z krążeniem krwi oraz 
menstruacją, a także przy biegunce i nudnościach.