Cynamon - laska

0.00zł

Do koszyka

Pochodzi z Indonezji. Jest zwiniętą w rulonik laską o kolorze rdzawym, a dzięki zawartemu w niej olejkowi cynamonowemu ma charakterystyczny słodkawo-korzenny, lekko piekący smak oraz silny aromat.

Stosowany do ryżu, pieczonych jabłek, gulaszu, jagnięciny i baraniny, ryb, kompotów, deserów i ciast, herbaty, ponczu, wina grzanego, piwa grzanego.

Więcej szczegółów

Pochodzi z Indonezji. Jest zwiniętą w rulonik laską o kolorze rdzawym, a dzięki zawartemu w niej olejkowi cynamonowemu ma charakterystyczny słodkawo-korzenny, lekko piekący smak oraz silny aromat.

Stosowany do ryżu, pieczonych jabłek, gulaszu, jagnięciny i baraniny, ryb, kompotów, deserów i ciast, herbaty, ponczu, wina grzanego, piwa grzanego.

Korzystnie wpływa na trawienie i oddychanie, działa antyseptycznie, przeciwzapalne, grzybobójczo i dezynfekująco. Poprawia dopływ krwi do mózgu, jak i ukrwienie wszystkich pozostałych narządów organizmu. Obniża poziom cholesterolu we krwi a także wspomaga krzepnięcie krwi. Proszek cynamonu jest jednym z najlepszych źródeł tanin. Olejek eteryczny pozyskiwany z cynamonu ma właściwości wzmagające apetyt. Jest naturalnym środkiem do walki z trądzikiem. Zapach cynamonu odpręża, miło nastraja.