Majeranek

0.00zł

Do koszyka

Pochodzi z basenu Morza Śródziemnego, obecnie uprawiany na całym swiecie. Suszone liśie majeranku mają silnie aromantyczny ziołowy zapach i delikatny słodki aromat podobny do tymianku i bazylii. Idealnie komponuje się z czosnkiem, cebulą, oregano, szałwią, rozmarynem, tymiankiem i chilli. Używany w każdej kuchni m.in. do ciężkostrawnych oraz tłustych potraw. Używany do mięs, ryb i owoców morza...

Więcej szczegółów

Pochodzi z basenu Morza Śródziemnego, obecnie uprawiany na całym swiecie. Suszone liśie majeranku mają silnie aromantyczny ziołowy zapach i delikatny słodki aromat podobny do tymianku i bazylii. Idealnie komponuje się z czosnkiem, cebulą, oregano, szałwią, rozmarynem, tymiankiem i chilli. Używany w każdej kuchni m.in. do ciężkostrawnych oraz tłustych potraw.

Używany do mięs, ryb i owoców morza, sosów, gulaszy, wędlin, pizzy, pasztetów, flaków, grochówki, sałatek, kapusty, ziemniaków, fasoli, marynat, sosów, produkcji kiełbas i żurku.
Stosowany przy problemach z trawieniem, chorobach układu pokarmowego, bólu głowy, brzucha i mięśni oraz nieżycie nosa. Zawiera wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, sód, witaminę A i C.