Adżika

0.00zł

Do koszyka

Stosowana w kuchni kaukaskiej. Popularna w Gruzji, Abchazji, Turcji i Rosji. Jest ostrą mieszanką przypraw z czerwonej papryki z dodatkiem soli, czosnku, ziół. Używana do mięs, sosów, zup oraz marynat.

Skład: chilli nasiona, papryka słodka, czosnek, sól, kolendra mielona, kolendra liście, majeranek, chilli grys i mielone, cebula, imbir, bazylia, cząber, liście laurowe, pomidory proszek, cukier.

Więcej szczegółów

Stosowana w kuchni kaukaskiej. Popularna w Gruzji, Abchazji, Turcji i Rosji. Jest ostrą mieszanką przypraw z czerwonej papryki z dodatkiem soli, czosnku, ziół. Używana do mięs, sosów, zup oraz marynat. 

Skład: chilli nasiona, papryka słodka, czosnek, sól, kolendra mielona, kolendra liście, majeranek, chilli grys i mielone, cebula, imbir, bazylia, cząber, liście laurowe, pomidory proszek, cukier.

Zawarta w przyprawie duża ilość czosnku działa jak naturalny antybiotyk, ponadto pobudza apetyt oraz reguluje trawienie.